Inititatief Blauwweg

Via een wijklijnmelding van de gemeente Dordrecht is de aanvraag voor een nieuw plantvak in het gazon aan de Blauwweg binnengekomen. De wijkregisseur van 'De wijk, dat zijn wij' heeft in overleg met de 4 participanten een samenwerkingsovereenkomst ondertekend en een beplantingsplan opgesteld. 

Lees meer

Initiatief Kameleonring

Via een wijklijnmelding van de gemeente Dordrecht is de aanvraag voor het opnieuw beplanten van een plantvak aan de Kameleonring binnengekomen. 'De wijk, dat zijn wij' heeft in overleg met de initiatiefnemer een plan van aanpak opgesteld en een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. 

Lees meer

Initiatief Kinkelenburg

Bewoners van de Kinkelenburg in de wijk Sterrenburg hebben het initiatief genomen om samen het pleintje in hun buurt wat gezelliger te maken. In samenwerking met de gemeente en 'De wijk, dat zijn wij' adopteerden ze een stukje groen en staken zelf de handen uit de mouwen om heesters te planten. Ze gaan het perkje ook zelf onderhouden. Behalve het groenperk komt er nog een hinkelbaan.

Lees meer

Initiatief Lyra

Aan de Lyra in de wijk Sterrenburg is een plantvak opnieuw ingericht en beplant, en wordt onderhouden door de bewoners van de straat. Er was vanuit de bewoners de wens om het plantvak een nieuwe, frisse en diverse uitsraling te geven. In samenwerking met de gemeente Dordrecht en 'De wijk, dat zijn wij' is dit plantvak in het voorjaar van 2019 aangepakt. Om herkenbaar te maken dat dit plantvak een adoptievak betreft is er meteen een zogenoemde 'adoptietegel' bij geplaatst. 

Lees meer

Initiatief Regenboogstraat

Een groep bewoners van de Regenboogstraat buigt zich momenteel over de inrichting van het pleintje aan de voorzijde van hun woningen. Er wordt op dit pleintje regelmatig gevoetbald door een aantal kinderen uit de buurt. Dit zorgt soms voor wat overlast omdat er vaak een bal in de voortuinen terecht komt. Samen met de buurt wordt nu gekeken naar een eenvoudige oplossing hiervoor. Ook wil een aantal buren de boomspiegels in de straat adopteren en wat bomen aanplanten in een van de plantvakken in de straat. Vervolgens zullen een aantal bewoners de plantenvakken regelmatig onderhouden.

Lees meer

Initiatief Dordt Schoon Sterrenburg

Dordt Schoon is een jaarlijks terugkomende actieweek in meerdere wijken van Dordrecht. Deze actieweek wordt georganiseerd door Duurzaamheidscentrum Welzigt en de Dordtse Doorpakkers. Hij doel van deze acties is om de stad zo schoon mogelijk te houden.

Lees meer

  • 1
  • 2

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie