Initiatief Lyra

Aan de Lyra in de wijk Sterrenburg is een plantvak opnieuw ingericht en beplant, en wordt onderhouden door de bewoners van de straat. Er was vanuit de bewoners de wens om het plantvak een nieuwe, frisse en diverse uitsraling te geven. In samenwerking met de gemeente Dordrecht en 'De wijk, dat zijn wij' is dit plantvak in het voorjaar van 2019 aangepakt. Om herkenbaar te maken dat dit plantvak een adoptievak betreft is er meteen een zogenoemde 'adoptietegel' bij geplaatst. 

Lees meer

Initiatief Regenboogstraat

Een groep bewoners van de Regenboogstraat buigt zich momenteel over de inrichting van het pleintje aan de voorzijde van hun woningen. Er wordt op dit pleintje regelmatig gevoetbald door een aantal kinderen uit de buurt. Dit zorgt soms voor wat overlast omdat er vaak een bal in de voortuinen terecht komt. Samen met de buurt wordt nu gekeken naar een eenvoudige oplossing hiervoor. Ook wil een aantal buren de boomspiegels in de straat adopteren en wat bomen aanplanten in een van de plantvakken in de straat. Vervolgens zullen een aantal bewoners de plantenvakken regelmatig onderhouden.

Lees meer

Initiatief Dordt Schoon Sterrenburg

Dordt Schoon is een jaarlijks terugkomende actieweek in meerdere wijken van Dordrecht. Deze actieweek wordt georganiseerd door Duurzaamheidscentrum Welzigt en de Dordtse Doorpakkers. Hij doel van deze acties is om de stad zo schoon mogelijk te houden.

Lees meer

Initiatief Luchtenburg

In overleg met de gemeente Dordrecht worden bewoners uit de Luchtenburg benaderd met de vraag of zij mee willen denken over de beplantingskeuze van de plantenbakken in hun straat.

Lees meer

Insectentuin Waterman

Een aantal bewoners van de Waterman in Sterrenburg willen graag een insectentuin aanleggen in hun straat. Hiervoor willen ze een grasveldje veranderen in een tuin met voornamelijk bloemen om zoveel mogelijk insecten te lokken.

Om dit mogelijk te maken is er door de initiatiefnemer contact gezocht met de gemeente Dordrecht, die vervolgens 'De wijk, dat zijn wij' benaderd heeft. Ook heeft het Algemeen Dagblad een artikel over dit initiatief geschreven en op hun website geplaatst; artikel initiatief Waterman

Lees meer

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie