Initiatief Erica

De straat Erica in Zuidhoven is een straat met ca 20 woningen. In deze straat is een plantvak gesitueerd dat al langere tijd door één bewoner werd onderhouden. Eind 2016 is er contact ontstaan met deze bewoner n.a.v. de buurtdag aan de Campanula. Er is aansluitend initiatief ondernomen om tot een nieuwe invulling te komen van het plantvak. Een groot aandeel is hierin geleverd door de architect die woonachtig is aan de Erica. Samen met de initiatiefnemer heeft hij een plan opgesteld om het plantvak opnieuw aan te planten. Dit plan is goedgekeurd door de gemeente Dordrecht en is inmiddels uitgevoerd.Het was even wachten tot de nutsbedrijven in Zuidhoven, en met name ook aan de Erica, klaar waren met de werkzaamheden die zij daar uitvoerden. Inmiddels is het plantvak omgevormd en kan het onderhoud van dit plantvak worden uitgevoerd door de bewoners van deze straat. Kortom…… bewoners zetten zich in voor hun straat en krijgen er een mooiere leefomgeving voor terug waarbij zij zelf inspraak hebben gehad. Bij dit alles wordt deze groep begeleid door “dewijkdatzijnwij”.

Deze ondersteuning bestaat uit het rooien van beplanting, het afvoeren van afval, hulp bij het plantwerk en het beschikbaar stellen van gereedschap en diverse advisering. Daarnaast onderhoud “dewijkdatzijnwij” de contacten met “het cluster wijken” van de gemeente Dordrecht. Hier onder kunt u de foto's terugvinden van de startsituatie, de werkzaamheden en het eindresultaat. 

Bent u enthousiast geworden en wilt u meedoen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze wijkregisseur.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Activiteiten initiatief Erica

 

November 2019

Onderhoudsactie met bewoners

 

Januari 2019
Realisatie nieuw ontwerp voor het bestaande
plantvak.
 
November 2017
In overleg met de wijkopzichter en initiatiefnemers bepaald in welke mate de in het plantvak aanwezige Magnolia’s gesnoeid worden.

November 2017

Bladkorf geplaatst
November 2017
Uitstel realisatie in verband met werkzaamheden nutsbedrijven in het plantvak


25 september 2017
Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

14 februari 2017
Nieuw voorstel wordt ingediend door initiatiefnemer

December 2016
Eerste samenwerkingsovereenkomst Erica

 

 

IMG-20190309-WA0002
Erica 3
Erica2-28-08-19
Erica 6
IMG 9181-1
Erica 5
Erica 4
IMG 9182
IMG-20190309-WA0020

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie